Friday, November 20, 2009

imigresen oh imigresen

Friday, November 20, 2009 0


tanggal 19 november 2009,

aku, syafiq, jie n mok g bp utk wat pasport kump...nk g
acheh...byk nyer duit aku...hahaha.xdela byk..ni pn sbb join program klau x xtau la bile lg nk melancong ke luar negara...bkn melencong k..melancong.tp bkn tujuan utk melancong pn program ni..program ni mcm khidmat masyarakat gak la..kira smbil membantu kita tmbh pengalaman..

ape yg terjd..pnya la rmai org kt pejabat imigresen 2..dh mcm pe ntah..aku pn xtau nk ckp..plik jgk..dlm ati aku pk pe..kaya org jhr ni..melencong je keje nyer

ni gmbr ms aku wat pasport 2..hehehe



ape2 pn doakan program yg aku join ni brjln dgn lncar..amin..

Sunday, November 15, 2009

Akhirnya

Sunday, November 15, 2009 0
Alhamdulillah...
akhirnya tmt sudah exam hamba ini..
overall..ok la..de gak la soaln yg xleh jwp
pape pn dh wat yg trbaik
hope result ok la
amin

Tuesday, November 10, 2009

KEAJAIBAN AL-QURAN

Tuesday, November 10, 2009 0
xtau nk post ape tp lps solat asar td aku de belek2 modul msa progam profast..tiba aku ter baca tentang kebeasaran Al-Quran..ni tentang sifat ketelapan air antara lautan.

satu dari sifat-sifat laut yang baru kini ditemui ialah apa yang dinyatakan dalam sepotong ayat Al-Quran yang bermaksud

' Dia membiarkan dua lautan mengalir yang keduanya (lautan) ada batas yang tidak dilampaui oleh masing-masing.' Surah ar-Rahman ; 19-20

Sifat lautan,sekalipun larut bersama-sama ialah satu sifat penelapan yang memisahkan antara dua laut adalah satu penemuan dalam bidang oceanographi. Hasil dari satu daya fizikal yang dipanggil ketegangan permukaan (surface tension), kandungan air dalam dua laut yang berbeza tidak akan bercampur. Disebabkan oleh kepadatan cecairnya, ketegangan permukaan menghalang larutannya dari sebati dengan lain, seolah terdapat disana satu dinding nipis yang memisahkannya.

Apa yang menarik ialah sewaktu manusia belum mempunyai sebarang asas pengetahuan dalam bidang fizik 'ketegangan permukaan ' atau oceanographi, fenomena ini telah dinyatakan di dalam Al-Quran ketika Ia diwahyukan.

renung-renungkanlah

Sunday, November 8, 2009

United bukan saingan Chelsea

Sunday, November 8, 2009 0


aku terbaca artikel kt kosmo...ni citer bola..MU lwn chelsea..msti rmai pmnt MU x puas hti sbb klh kn..tp nk wat cmne bola itu bulat..hahaha..2 la ayat yg slalu guna klau klh..tp ape2 pn Chelsea tgh leading epl skrg dgn..2nd Arsenal n 3 rd MU..liverpool..mgkn tgh brusaha memanjat tangga liga



Chelsea 1


vs


MU 0



nur kasih

lagu tema drama nur kasih..nk download kt cni

download lagu disini-ost nur kasih

Saturday, November 7, 2009

seven remix

Saturday, November 7, 2009 0

aku bru install satu sofware...nma software 2...seven remix..knp seven ek..sbb sofware ni ubah xp pnya layout jd mcm window seven pnya layout..
ape 2 window seven..aku pn xtau byk sgt psl window seven ni tp bnda ni kuar lps vista...grafik utk seven ni lbh kurang mcm vista tp aplikasinya mcm xp
aku de software ni..sp nk leh la mntk..
ni preview lptp aku lps d remix kn..aku pkai window xp jer..jgn slh sgka k



kitar semula



kepada kawan-kawan ku yang berdekatan..kalau de barang yang korang nk kitar semula sila cntct aku..no phone korang de kn...telepon jer..nnti aku ambik..sekian



PSM

PSm oh...psm
dh ade idea tp xtau la leh wat ke x
tajuk psm aku..........
nnti aku dh wat bru aku bg tau
hahahaha

Wednesday, October 14, 2009

lalalala...kerja2..alalala...kerja2

Wednesday, October 14, 2009 0
penuh kerja

ni antara list keje yg trtangguh

1.kaedah penyelidikan....kna wat proposal..present skali
2.soalan utk pengautomatan
3.terjemah buku...report tekno
4.tajuk psm
5.bimbingan kaunseling

Sunday, September 6, 2009

berbuka dgn kkdk

Sunday, September 6, 2009 0
tanggal 06 sept09, aku g berbuka dengan bdk2 kkdk yg sempoi...hehehe..meriah..majlis berbuka ni simple jer..xde protokol pape pn..g brbka jer...juadah nyer ialah nasi byirani..klau xslp la..aku ni mkn jer tau..aym merah..acar buah...perghh..sdp..kuih xpyh ckp la...sorg2 bli skit2 jd byk...kira puas la..pape pn..mmg best...gmbr ms brbuka xdpt lg jd xleh nk publish

Monday, August 31, 2009

berita gempar..minyak naik

Monday, August 31, 2009 0

akhirnya harga minyak naik kembali....apa dah jadi...duit makin berkurang harga minyak kian meningkat...kini harga ron97 berharga rm 2.05...huhuhu..bygkan klau motor aku tank 5 liter..perghh..rm 10 ++...bru tank pnuh...huhuhu..adakah minyak ron95 bagus...harga minyak ni rm1.80...kna pkai minyak jenis ni la nmpknyer...petikan gambar dari kosmo..

Sunday, August 30, 2009

ramadhan

Sunday, August 30, 2009 0

walaupun dah lmbt tp masih smpt...nk ucapkn slmt berpuasa kpd semua umat islam di dunia..
dah lama x update blog aku bkn sbb per xtau nk tlis per jer..ni pn cukp kn syarat jer..nnti org kta wat blog xnk update

Wednesday, May 6, 2009

BEAR Pink

Wednesday, May 6, 2009 0
taggal 5 ari bln 5 aku g tmn z (bukan nama sebenar) bli teddy bear pink...hahaha..dia kata kawan dia punya tp xtau la btl ke x..aku cya jela..huhu..lps 2 plan nk sruh dia blanja putu bambu kt ayer hitam....tp sedihnya ttup plak gerai 2..hampeh + kecewa..slmt duit mmbr aku 2..xpela mgkin aku xde rzki tp yg pnting khamis ni aku blik...hehe..ni la bear pink yg z (bkn nma sbnr) 2 bli



ni la bear pink 2



model pra profesional sedang bergaya dengan bear tersebut

Saturday, May 2, 2009

kebosanan + kemalasan

Saturday, May 2, 2009 0
apakah hasil bile sifat malas ditambah dengan kebosanan yg melampau?
xkn nk tdo kot...nk pejam mata pn dh mls..perghhh..ayt xnk kalah..
hmm..mls tul nk stdy elektrik n magnet ni..bca xphm..nk wat xtau..xkn nk hafal kot..
ai elektrik n magnet dh jd mcm psikologi plak..lntak la..jnji leh jwb..
ni paper last..lps ni g prgm selangkah....
ape2 yg penting kaitan kuda ngan elektrik adalah horsepower

Saturday, April 11, 2009

jom jgn stress

Saturday, April 11, 2009 1
ari jumaat 10 april 209 aku g prgm jom jgn stress kt rompin beach resort (rbr @ relax beb relax....). prgm ni cma 12 ari 1 mlm jer. xpuas la.hehehe.bkn xpuas prgm tp xpuas lpk kt hotel.. selasa thp gaban la. ms prgm 2 aku ingt jln2 sntai rpanyer prgm stress managment. stress gak la mla2.hahaha.x ikhlas lnsung nk join prgm. tp ble start ldk aku baru rs best. xde skema2 ms prgm ni.pkaian xksh jnji ko dtg jer ms ldk.

ldk pertama mmg best. mcm pertandingan pop kuiz. mla2 kmi dpt 1 juta setiap kmpln then soln akn ditnya dan klau betul tmbh mrkh n klau slh kna tolk mrkh. klau tolak ner skit2 xpe la ni tolak mrkh smpai 400 ribu. mn x tekanan. tp ble conclusion utk ldk ni fesi trg kn pnca stress 2 brasal dari kita sendiri. tp aku mmg enjoy la.org lain aku xtau la.
sok nyer ldk ..best gak tp xlrt la nk tulis aku wat per.hahaha

untuk mkn asyik xckup jer tp xpela jnji dpt mkn gk. rsa mmg sdp la. dh mkn kt hotel kn. chef dia mmg sempoi. byk teka teki bg kt kmi..dalam byk2 kereta kereta ape yg tarzan pilih....pk la...

mndi laut yg xbrp nk cntik n mandi swimming pool yg airnyer memedihkn mata.hahaha
ape2 pn prgm ni mmg best.rlx......

Saturday, March 28, 2009

Saturday, March 28, 2009 0

hasil photoshop kn diri aku
hahaha
aku brjya jugak wat diriku terbakar
walau msih jauh dari sempurna tp ok la

Friday, March 27, 2009

Friday, March 27, 2009 0

peta rumah ku
klik pada gmbr utk lihat lbih jelas
video

Thursday, March 26, 2009

jom melancong

Thursday, March 26, 2009 1
mai la pulau pangkor.byk tmpt mnrik tau
jom cuti-cuti Malaysia

peta pulau pangkor

peta lagi

kenderaan kat pulau pangkor


promote pangkor

kota belanda..jgn x lwt


lepak2 di hujung minggu

hari ni jumaat..spttnyer aku de bengkel tp cancel daa...
xpela aku pn dpt rlx.hahaha (ketawa besar).
lps jumaat hari sabtu...yeah...weekend..kita enjoy
pe aku nk wat ek

main pes


g jln



atau


tdo
zzzzzzzzzzzzzzzz
entah la
xtau nk wat yg mn dlu
ceh mcm hbt jer bnyi nyer
padahal bkn pnting pn

Wednesday, March 25, 2009

gambar di dalam gambar

Wednesday, March 25, 2009 0


test math yg ke-2


ni la test 2 math aku....yg sdih nyer aku salah jawap...arghhhh..bkn aku xtau wat tp mmg dah takdir....sdih msih terasa.huhuhuhuhu....xleh nk pth blik..lps ni trus final.dh le paper math ni final time stdy week..2 yg aku makin weak ni.redha jela
 
diari maya ◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates